Szerintetek miért van az, hogy ugyanazért a munkáért, ugyanabban a poziban egy nő kevesebbet keres egy férfinél, és ebben főleg a multinacionális cégek a ludasak? Az is érdekes, hogy top cégek női HR vezetői sem tudják ezt a régi “szokást” megváltoztatni, vagy nem is akarják talán?

Egyes kutatások igazolták, hogy a nők sokszor még többet is dolgoznak férfi kollégáiknál, mégsem kapják meg ugyanazt a fizetést. 25-30% is lehet a különbség. Ebben cikkben összeszednek pár érdekességet, kattints rá és tudakozódj:

Ami engem érint, én egyszerűen rosszul tárgyaltam annak idején, aluláraztam magam, nem mertem többet kérni. Amikor kimondtam az összeget, már tudtam, hogy hibáztam, mert sávot mondtam. Ilyenkor értelemszerűen a sáv alját kapod. És azt is kaptam.

Véleményem szerint fontos minden egyes állásajánlatot külön megvizsgálni. Az én taktikám az, hogy körbenézek a piacon mielőtt fizetési igényt mondok. Fejvadászoktól lehet benchmark adatokat is kérni, amelyek azért nem mindig pontosak, de kiindulásnak nem rossz. Utána átgondolom, hogy nekem mit ér meg az adott pozi. Ha például tudom, hogy napi 24 órából 16-ot dolgozni fogok, úgy is kérem meg az árát. Nincs olyan, hogy túl sokat kérsz! Az a kérdés, hogy mennyire akar téged a cég. A multikra jellemző sávozás is kijátszható. Sokszor mondták nekem is, hogy hát sávon kívül van a vágyad, sajnáljuk. Aha és amikor beadtam a felmondásom, hirtelen 50%-kal megemelték a fizetésemet. Akkor hogy is van ez a sáv? Ha jó vagy, átírják a képzeletbeli policyt, mert meg akarnak tartani.

Sok sikert az ártárgyaláshoz, keressetek, ha elakadnátok, van egy-két jó tippem még a sikerhez.