Adatkezelési tájékoztató (Yclients időpontfoglaló rendszer)

A Saani corporation Kft.(a továbbiakban: Adatkezelő), mint a multiscsaj.hu domain név alatt elérhető weboldal (a továbbiakban: Weboldal) üzemeltetője a jelen Adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) keretében tájékoztatja a Weboldalra látogató és a Weboldal szolgáltatásait igénybe vevő felhasználókat (a továbbiakban: Felhasználó) a Weboldalon elérhető, valamint a Weboldalhoz kapcsolódó szolgáltatások (a továbbiakban: Szolgáltatások) keretében végzett adatkezelések feltételeire vonatkozó tájékoztatást.

       1. Az Adatkezelő adatai

 
Székhelye:
1112 Budapest Kakukkhegyi út 3.
E-mail címe: mvaradihun@gmail.com  
Telefonszáma: 06 20 236 0669
 
        2. A kezelt adatok köre

 
Regisztráció során A regisztrációs felületen a Felhasználónak lehetősége van a megadni adatait annak érdekében, hogy a Weboldal szolgáltatásait igénybe tudja venni A regisztráció során a következő személyes adatok megadása lehetséges (a *-al jelölt adatok megadása kötelező):

  • teljes név*;
  • telefonszám*;
  • e-mail cím*;
  • igényelt szolgáltatással kapcsolatos információk*;
  • szolgáltatás időpontja*;
  • nem;
  • születési dátum;
  • vendégkategória;
  • hűségkártya adatai;
  • megjegyzés;
  • emlékeztető beállítása.


Felhasználói profil
A Regisztrációt követően a rendszer létrehozza a Felhasználó Felhasználói profilját, amely a következő személyes adatokat és személyes adatoknak minősülő információkat tartalmazza:

  • a Felhasználó Regisztráció során megadott adatai;
  • a Felhasználó által igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatos információk;
  • értesítésekkel kapcsolatos beállítások;
  • hírlevél feliratkozás beállításai.


A Felhasználói profil használata során a Felhasználónak lehetősége van a Regisztráció során opcionálisan megadható adatait megadni, a megadott adatait módosítani, az adatokat és a Felhasználói profilját törölni, értesítéseket beállítani, hírlevélre feliratkozni, valamint az Adatkezelő által kínált egyéb szolgáltatásokat igénybe venni.
Hírlevél feliratkozás:
A Weboldalon a Felhasználónak lehetősége van külön erre rendszeresített felületen kizárólag az Adatkezelő hírlevelére (a továbbiakban: Hírlevél) feliratkozni. A Hírlevélre történő feliratkozáshoz a következő személyes adatok megadása szükséges (a *-al jelölt adatok megadása kötelező):

  • teljes név*;
  • e-mail cím*.


    Panaszkezelés során

    • írásbeli panasz esetén:
      • név;
      • levelezési cím vagy elektronikus levelezési cím;
      • panasz tárgya és tartalma.


    • szóbeli panasz, illetve telefonon közölt szóbeli panasz esetén, amennyiben a panaszt azonnal nem sikerült orvosolni, Adatkezelő jegyzőkönyvet vesz fel, amely az alábbi adatokat tartalmazza:
      • név;
      • lakcím;
      • panasz helye, ideje, módja, tárgya és tartalma;
      • panasz egyedi azonosítószáma.


    A Weboldalon történő adatmegadásra kizárólag 16. életévüket betöltött személyek jogosultak. 


           3. Az adatkezelés célja

     
    Adatkezelő a következő célokra használja fel az adatokat:

    • A Weboldalon történő Regisztráció során: Az adatkezelés célja a Weboldal szolgáltatásainak biztosítása, így különösen időpontfoglalás, valamint Felhasználói fiók létrehozása.
    • Felhasználói fiók létrehozása esetén: a Felhasználói fiókban tárolt adatok, a Felhasználó által igényelt és korábban igénybe vett Szolgáltatások kezelése, módosítása, törlése, a Felhasználó által igényelt Szolgáltatásokkal kapcsolatban értesítések küldése a Felhasználó választása alapján, az adatok felhasználása a Szolgáltatás igénybevételének megkönnyítése céljából.
    • A Hírlevélre történő feliratkozás esetén: az Adatkezelővel kapcsolatos ajánlatokról, szolgáltatásokról, hírekről, nyereményjátékokról elektronikus hírlevél, reklámüzenet küldése a Felhasználó által megadott e-mail címre.
    • Kapcsolatfelvétel során: az Adatkezelő szolgáltatásával, tevékenységével kapcsolatos információk biztosítása, kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatások iránt érdeklődő Felhasználóval, Felhasználók tájékoztatása, az Adatkezelő tevékenységével kapcsolatos észrevételek kezelése.
    • Panaszkezelés esetén: Az adatkezelés célja az Adatkezelőhöz szóban, telefonon, írásban és elektronikus levelezés útján érkező panaszok kezelése, visszakereshetősége céljából a Felhasználó személyének, a panaszbejelentés pontos idejének és a panasz tartalmának, valamint az Adatkezelő panasszal kapcsolatos tájékoztatásának dokumentálása.


           4. Az adatkezelés időtartama

     
    Adatkezelő a személyes adatokat az adatkezelés céljának fennállása alatt, illetve addig kezeli, amíg a Felhasználó nem vonja vissza hozzájárulását. A személyes adatok az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve a Felhasználó kérésére haladéktalanul törlésre kerülnek.
    Amennyiben a Felhasználó azt kéri, hogy Hírlevél küldése céljából az Adatkezelő a továbbiakban ne keresse meg, Adatkezelő a Felhasználó Hírlevél feliratkozását megszünteti.
    Felhasználó bármikor kérheti, hogy Regisztrációját és Felhasználói profilját, valamint az abban tárolt személyes adatait haladéktalanul az Adatkezelő törölje, amely kérésének a Felhasználó egyidejű értesítése mellett a kérelem beérkezését követően haladéktalanul eleget tesz. Adatkezelő a jelen pontban foglalt feltételekről és eljárásról a törlési kérelem beérkezését követően válaszüzenetben haladéktalanul tájékoztatja a Felhasználót.
    A Felhasználó a Szolgáltatások igénybevételére a regisztrációja, vagy Felhasználói fiókja törlését követően nem jogosult.
    Kapcsolatfelvétel esetén az Adatkezelő a személyes adatokat az Adatkezelő és a Felhasználó közötti kétoldalú kommunikáció befejezésétől, lezárásától számítva legfeljebb 30 napig kezeli, illetve, amíg a Felhasználó nem kéri az adatai törlését, illetve nem vonja vissza személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását
    Panaszkezelés esetén a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/B. § alapján a szóbeli panaszról készült jegyzőkönyvet, az írásbeli panaszt és arra adott választ az Adatkezelő 5 (öt) évig köteles megőrizni. 


           5. A személyes adatok kezelésének jogalapja

     
    A Regisztráció, a Hírlevélre történő feliratkozás, a Kapcsolatfelvétel során a Felhasználók hozzájárulnak, hogy az Adatkezelő a személyes adataikat a jelen Tájékoztatóban írtak szerint kezelje. A személyes adatok kezelése a Felhasználó jelen tájékoztatás ismeretében adott önkéntes hozzájárulásán alapul.
    Panaszkezelés esetén az adatkezelés jogalapja a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/B. §-a.
    A Felhasználók kizárólag saját személyes adataikat adhatják meg a Weboldalon. Amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

      
            6. Naplózás

     
    A Honlapon keresztül történő regisztráció, bejelentkezés, dokumentum-továbbítás kapcsán a személyes adatok automatikusan tárolásra (naplózásra) kerülnek az Adatkezelő által a Honlapon alkalmazott cookie-k segítségével. A cookie-k használatára vonatkozó részletes tájékoztatás a Cookie szabályzatban érhető el.      


      7. A személyes adatok megismerésére jogosultak köre, adatfeldolgozás
     
    A személyes adatok megismerésére az Adatkezelő, illetve az általa igénybevett Adatfeldolgozó a hatályos jogszabályok szerint jogosult.
    Az adatok feldolgozását az Adatkezelő megbízásából eljáró alábbi Adatfeldolgozó végzi: PELETINO LIMITED Székhelye: 1066 Nicosia, Cyprus, 5 Themistocles Dervis Elenion Building              Társaság nyilvántartási száma: 370539, Cyprus
    Magyarországi képviselet: YCLIENTS HUNGARY Kft. Székhelye: 1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 107-115. D. lház. 3. em. 9. Cégjegyzékszáma: 01-09-302414 Postacíme: 1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 107-115. D. lház. 3. em. 9. E-mail cím: info@yclients.hu; Ügyfélszolgálat telefonszám: +36 1 700 8108 Az adatfeldolgozás célja: A Weboldalon elérhető Regisztrációshoz, időpontfoglaláshoz, Felhasználói fiókhoz, Hírlevél küldéshez, valamint a Weboldalon elérhető egyéb szolgáltatásokhoz kapcsolódó technikai feladatok elvégzése.
    Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jövőben további adatfeldolgozót vonjon be az adatkezelésbe, amelyről a jelen Tájékoztató módosításával tájékoztatja a Felhasználókat.
    Az Adatkezelő kifejezett jogszabályi rendelkezés hiányában csak az adott Felhasználó kifejezett hozzájárulásával adja át harmadik személyeknek a személyes azonosítására alkalmas adatokat.

     
        8. A Felhasználó jogai

     
    Hozzáférés a személyes adatokhoz
    Az Adatkezelő a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad arról, hogy személyes adataira vonatkozóan az Adatkezelő folytat-e adatkezelést, és amennyiben igen, hozzáférést ad számára a személyes adatokhoz, valamint tájékoztatja őt a következő információkról:

    • az adatkezelés célja(i);
    • az adatkezeléssel érintett személyes adatok fajtái;
    • a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapja és címzettje(i);
    • az adatkezelés tervezett időtartama;
    • a Felhasználó jogai a személyes adatok helyesbítésével, törlésével és kezelésének korlátozásával, valamint a személyes adatok kezelése elleni tiltakozásával összefüggésben;
    • a Hatósághoz való fordulás lehetősége;
    • az adatok forrása;
    • az adatfeldolgozók nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről.


    Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát díjmentesen a Felhasználó rendelkezésére bocsátja. A Felhasználó által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha a Felhasználó elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri.
    Adatkezelő köteles indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem benyújtásától számított egy hónapon belül, közérthető formában, a Felhasználó kérelmére megadni a tájékoztatást. Felhasználó a hozzáférés iránti kérelmét az 1. pontban meghatározott elérhetőségeken nyújthatja be.
    Kezelt adatok helyesbítése
    A Felhasználó kérelmezheti az Adatkezelőnél (az 1. pontban meghatározott elérhetőségeken) pontatlan személyes adatainak helyesbítését, illetve a hiányos adatok kiegészítését az adatkezelés céljának figyelembevételével. Adatkezelő a helyesbítést indokolatlan késedelem nélkül elvégzi.
    Kezelt adatok törlése (az elfeledtetéshez való jog) A Felhasználó kérelmezheti, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

    1. a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
    2. a Felhasználó visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek más jogalapja nincs;
    3. a Felhasználó tiltakozik személyes adatai kezelése miatt;
    4. a személyes adatok kezelése jogellenesen történt;
    5. a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
    6. a személyes adatok hozzájáruláson alapuló gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekek részére történő kínálásával kapcsolatosan került sor.


    Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta (harmadik személy számára elérhetővé tette) a személyes adatot, és azt a fentiekben foglaltak alapján törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével meg kell tennie az ésszerűen elvárható lépéseket, intézkedéseket annak érdekében, hogy tájékoztassa az érintett személyes adatokat kezelő adatkezelőket, hogy a Felhasználó kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
    A személyes adatokat nem kell törölni abban az esetben, amennyiben az adatkezelés szükséges:

    • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
    • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
    • a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;
    • a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez fűződő jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
    • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.


    Adatkezelés korlátozása
    A Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő a személyes adatok helyesbítése vagy törlése helyett korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

    • a Felhasználó vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
    • az adatkezelés jogellenes, és a Felhasználó ellenzi az adatok törlését, és e helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
    • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a Felhasználó igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
    • a Felhasználó tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.


    Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a Felhasználó hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
    Az Adatkezelő a Felhasználót, akinek a kérésére korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.
    A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség
    Az Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat a személyes adatok helyesbítéséről, törléséről vagy az adatkezelés korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A Felhasználót kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.
    Tiltakozáshoz való jog
    A Felhasználó abban az esetben tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha az adatkezelés

    • közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges;
    • az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges;
    • profilalkotáson alapul.


    A Felhasználó tiltakozása esetén az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a Felhasználó érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
    Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés történik, a Felhasználó jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen. Ha a Felhasználó tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.
    Adatkezelő intézkedései a Felhasználó kérelmével összefüggésben
    Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót a hozzáférés, helyesbítés, törlés, korlátozás, a tiltakozás, valamint az adathordozhatóság iránti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót. Ha a Felhasználó elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.
    Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket a Felhasználó kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy a Felhasználó panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.
    A Felhasználó kérelme esetén az információkat, a tájékoztatást és a kérelme alapján megtett intézkedést díjmentesen kell biztosítani. Ha a Felhasználó kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre, az Adatkezelő ésszerű összegű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést. A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása az Adatkezelőt terheli.

     
          9. Adatbiztonság

     
    Az Adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Felhasználók hozzájárulása alapján továbbítja vagy adja át, felhívja, hogy tegyenek eleget az adatbiztonság követelményének.
    Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag Adatkezelő, valamint alkalmazottai, illetve az általa igénybe vett Adatfeldolgozó ismerheti meg, azokat Adatkezelő harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.
    Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást Adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalói részére előírja.
    A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy személyes adatainak a Weboldalon való megadása esetén – annak ellenére, hogy az Adatkezelő az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférésnek vagy azok kifürkészésének megelőzésére korszerű biztonsági eszközökkel rendelkezik – az adatok védelme teljes mértékben az Interneten nem garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés erőfeszítéseink ellenére történő bekövetkezése esetén az Adatkezelő nem felelős ilyen jellegű adatmegszerzésért vagy jogosulatlan hozzáférésért vagy a Felhasználónál ezen okokból kifolyólag keletkezett bármilyen kárért. Ezen felül a Felhasználó is megadhatja személyes adatait harmadik személyeknek, akik azt jogellenes célra vagy módon is felhasználhatják.
    Adatkezelő semmilyen körülmények között nem gyűjt különleges adatokat, azaz olyan adatokat, amelyek faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre, valamint büntetett előéletre vonatkoznak.

     
        10. Adatvédelmi incidensek kezelése és bejelentése


    Adatvédelmi incidensnek minősül minden olyan esemény, amely az Adatkezelő által kezelt, továbbított, tárolt vagy feldolgozott személyes adatokkal kapcsolatban a személyes adat jogellenes kezelését vagy feldolgozását, így különösen jogosulatlan vagy véletlen hozzáférését, megváltoztatását, közlését, törlését, elvesztését vagy megsemmisítését, valamint véletlen megsemmisülését és sérülését eredményezi.
    Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, köteles bejelenteni a NAIH részére az adatvédelmi incidenst, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítani tudja, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés 72 órán belül nem tehető meg, abban meg kell jelölni a késedelem okát, az előírt információkat pedig – további indokolatlan késedelem nélkül – részletekben is közölni lehet. A NAIH részére történő bejelentés legalább a következő információkat tartalmazza:

    • az adatvédelmi incidens jellege, az érintettek és a személyes adatok száma és kategóriája;
    • Adatkezelő neve, elérhetősége;
    • az adatvédelmi incidensből származó, valószínűsíthető következmények;
    • a megtett vagy tervezett intézkedések az adatvédelmi incidens kezelésére, elhárítására, orvoslására.


    Amennyiben az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár, az Adatkezelő az adatvédelmi incidens észlelését követő 72 órán belül tájékoztatja az érintetteket az adatvédelmi incidensről az Adatkezelő honlapján keresztül. A tájékoztatásnak legalább a jelen pontban meghatározott adatokat kell tartalmaznia.
    Az adatvédelmi incidensekről az Adatkezelő az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintettek tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet. A nyilvántartás az alábbi adatokat tartalmazza:

    • az érintett személyes adatok köre;
    • az érintettek köre és száma;
    • az adatvédelmi incidens időpontja;
    • az adatvédelmi incidens körülményei, hatásai;
    • az adatvédelmi incidens elhárítására megtett intézkedések.


    A nyilvántartásban szereplő adatokat Adatkezelő az adatvédelmi incidens észlelésétől számított 5 évig őrzi meg.
    Jogérvényesítési lehetőségek
    Az Adatkezelő mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben azonban a Felhasználó úgy érzi, ennek nem felelt meg, lehetősége van írni a mvaradihun@gmail.com e-mail címre, vagy a [Cég címe] postai címre.
    Amennyiben a Felhasználó úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát, az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél

    • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; ugyfelszolgalat@naih.huwww.naih.hu)
    • bíróságnál.


    Egyéb rendelkezések
    Jelen Tájékoztatóra a magyar jog, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 rendelete (2016. április 27.) irányadó.

     

    Budapest, 2021 
    Saani Corporation Kft.
    1112 Budapest Kakukkhegyi út 3.
    Adatkezelő

    ADATKEZELÉSI  TÁJÉKOZTATÓ (Shop)

     

    Jelen dokumentum Saani Corporation Kft. mint adatkezelő (a továbbiakban: Adatkezelő) által, az általa működtetett Webáruházon (https://multiscsaj.hu) keresztül megvalósított adatkezeléseiről ad tájékoztatást.

    Kérjük, hogy az alábbi tájékoztatást figyelmesen olvassa el!

     

    1. Jelen dokumentum célja

     

    Az Adatkezelő által fenntartott Webáruház (https://multiscsaj.hu), (a továbbiakban: Webáruház, Webshop) működtetése során a Webáruházban regisztráló, és azon keresztül vásárlást folytató, továbbá a honlapot meglátogató érintettek (a továbbiakban: Érintett, Vásárló) személyes adatait kezeli az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.), továbbá a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (2016. április 27.) által előírtakkal (a továbbiakban: Rendelet, GDPR) összhangban.

    Adatkezelő ezúton tájékoztatja az érintettet a Webáruházon keresztül megvalósuló regisztrációval, vásárlásokkal, a hírlevelek küldésével, továbbá a https://multiscsaj.hu mint weboldal használatával szükségszerűen együtt járó adatkezelésekkel kapcsolatban, az általa kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, az adatok megőrzési idejéről, tárolásának, továbbításának módjáról, személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

    Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen dokumentumot bármikor egyoldalúan módosítsa.

     

    1. Az Adatkezelő

     

    A Webáruházon közzétett adatok kezelője

    Saani Corporation kft..

    mint adatkezelő:

     

    • Ügyvezető: Váradi Melinda
    • Székhely: 1112 Budapest Kakukkhegyi út 3.
    • Cégjegyzékszám: 01-09-200962
    • Adószám: 25120507-2-43
    • Email cím: melinda@multiscsaj.hu
    • Központi telefonszám: 06 20 236 0669

     

     

    1. 3. A Webáruház használata során megvalósuló adatkezelések

     

     

    3.1 Regisztráció

     

    Felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy e-mail címhez csupán egy regisztráció tartozhat. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség az érintettet terheli. Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot arra, hogy a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt törölje, továbbá kétség esetén a megadott adatok valódiságát ellenőrizze. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a regisztráció véglegesítése érdekében (a téves, és hibás adatokkal megvalósuló regisztrációk megakadályozása érdekben) a rendszer a megadott e-mail címre egy automatikus levelet küld, amelyben szereplő linkre kattintva az érintett a regisztrációját érvényesíteni tudja.

    Az Adatkezelő kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy az adatok pontosságáért, és naprakészségéért minden felelősség az érintettet terheli. Erre tekintettel kérjük, hogy amennyiben a személyes adataikban változás következik be, úgy ezeket a változásokat vezessék át a fiókban rögzített adatokon. Az adatok módosítását követően a rendszer a regisztrált email címre automatikus megerősítő levelet küld, melyben az Érintett az adatainak módosítását véglegesíteni tudja.

    Az adatkezelés célja: A Webáruházon történő vásárláshoz szükséges regisztráció végrehajtása, az érintettek mint vevők által leadott megrendelés teljesítéséhez, és vásárlás esetén a számla kiállításához szükséges adatok beszerzése.

    Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, határozott hozzájárulása, melyet a Felhasználó a regisztráció során megjelenő checkbox kipipálásával ad meg, a jelen dokumentumban foglalt tájékoztatás alapján. (Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján).

    A kezelt adatok köre: számlázási név, számlázási cím (irányítószám, helység, cím), telefonszám, email cím, jelszó.

    Az adatok megőrzésének ideje: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, a felhasználó fiókjának végleges törléséig, melyet a felhasználó az Adatkezelő 2. pontjában meghatározott elérhetőségeire eljuttatott kérelmében kérhet, illetőleg a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztráció, továbbá 2 évi inaktivitás esetén a regisztrációnak az Adatkezelő általi törléséig.

    Felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben a regisztrációt követően a Webáruházon vásárol, a fiókja törlésére ekkor is sor kerül a fenti esetekben, azonban ilyen esetben a vásárláshoz kötött, a kiállított számlák (és így az azon szereplő személyes adatai) továbbra is megőrzésére kerülnek a 3.2 pontban foglaltak szerint.

    Az adatkezelés helye: az adatkezelő telephelyén található informatikai eszközök.

    Az adattárolás módja: elektronikus.

    Adattovábbítás: adattovábbításra nem kerül sor.

    Adatfeldolgozó: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft. (székhely: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.; elérhetősége: +36 1 789-2-789

    Az általa végzett adatfeldolgozói tevékenység: tárhelyszolgáltatás

     

    3.2. Vásárlás a Webáruházon

     

    A Felhasználóknak a Webáruházon történő vásárlása előzetes regisztrációhoz kötött. A Webáruházon történő regisztrációt követően azonban a vásárlás nem szükségszerű. Erre tekintettel az Adatkezelő a két folyamathoz kapcsolódó, a felhasználó személyes adataival kapcsolatos adatkezelésről külön ad tájékoztatást.

    Az adatkezelés célja: A Felhasználónak a Webáruházból történő megrendeléseinek felvétele, a megrendelés visszaigazolása, teljesítése, kiszállítása, a vásárlásról számla, bizonylat kiállítása, és az Adatkezelőt terhelő bizonylati rend megtartásával, és a bizonylatolással kapcsolatos kötelezettség teljesítése.

    Az adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, melyben az érintett az egyik szerződő fél. (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont) Amennyiben a felek között létrejött adásvételi szerződés teljesedésbe ment (az érintett mint vevő a vételárat megfizette, és az Adatkezelő mint Eladó a megrendelt terméket a vevőnek átadta, aki a terméket átvette), az adatkezelés jogalapja a Számviteli tv. 169. § (2) bekezdése.

    A kezelt adatok köre: számlázási név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím (irányítószám, település, cím), szállítási cím (irányítószám, település, cím)

    Az adatok megőrzésének ideje: a Számviteli tv. 169. § (2) bekezdése szerint a számla kiállítása évének utolsó napját követő 8. év utolsó napja.

    Az adatkezelés helye: az Adatkezelő telephelyén található informatikai eszközök, a papír alapú iratok, számlák esetén az Adatkezelő irattára.

    Adattovábbítás: a jelen fejezetben meghatározott adatkezeléssel érintett, az alábbi adatok az alábbi adatkezelőknek kerülnek továbbításra:

    Adatfeldolgozók:

    Tárhely.Eu Szolgáltató Kft. (székhely: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.; elérhetősége: +36 1 789-2-789) Az általa végzett adatfeldolgozói tevékenység: tárhelyszolgáltatás

     

     

    3.3. Hírlevél küldése, direktmarketing

     

    A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Reklámtv.) 6. §-a értelmében az érintett előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy az Adatkezelő reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel, az érintett által megadott elérhetőségein megkeresse. Ezen felül az érintett a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy az Adatkezelő a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

    Az Adatkezelő nem küld kéretlen reklámüzenetet, és az érintett korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat a hírlevelek küldéséről. Ebben az esetben az Adatkezelő minden – a reklámüzenetek küldéséhez szükséges – személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg az érintettet. Az érintett a hírlevelekről az üzenetben lévő linkre kattintva iratkozhat le.

    Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus e-mail üzenetek küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról.

    Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, határozott hozzájárulása, melyet a Felhasználó a hírlevélre történő feliratkozást követően, a feliratkozás megerősítése céljából megküldött e-mailben üzenetben szereplő hiperlinkre kattintással ad meg, a jelen dokumentumban foglalt tájékoztatás alapján. (Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján).

    A kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím.

    Az adatok megőrzésének ideje: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, melyet a hírlevél alján található leiratkozásra kattintással tehet meg.

    Az adatkezelés helye: az Adatkezelő telephelyén, illetőleg az Adatkezelő által igénybevett adatfeldolgozóknál található informatikai eszközök.

    Az adattárolás módja: elektronikus.

    Adattovábbítás: a jelen fejezetben foglalt adatkezeléssel érintett adatok továbbítására nem kerül sor.

    Adatfeldolgozók:

    Tárhely.Eu Szolgáltató Kft. (székhely: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.; elérhetősége: +36 1 789-2-789

    3.4. Cookie-k

     

    Az Adatkezelő ezúton tájékoztatja a Felhasználót, hogy a weboldal bizonyos részeinek letöltésekor a webszerver automatikusan kis adatfájlokat, ún. cookie-kat (“Cookie”, “Süti”) helyez el a Felhasználó Eszközére, majd a későbbi látogatás során ezeket visszaolvassa. Bizonyos esetekben ezek az adatfájlok az Infotv. illetőleg a GDPR értelmében személyes adatnak minősülnek, hiszen a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége nyílik összekapcsolni a Felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

    A Webáruház a használat során két különböző célokból helyez el cookie-t a felhasználó eszközén. Ezek közül a működéshez elengedhetetlen PHPSESSID, amit a webshop azért helyez el, hogy a bejelentkező felhasználó munkamenetét a kijelentkezésig azonosítani tudja és így a regisztrált felhasználó adatait védje. Ha Ön a böngészőjében semmilyen cookie elfogadását nem engedélyezi, így a PHPSESSID-t sem, akkor a webshop alkalmazást Ön nem tudja használatba venni. Ez a cookie tehát a felhasználó hozzájárulását nem igényli.

    Ezek mellett az Adatkezelő statisztikai adatgyűjtés céljából Google Analyticst használ, ami sütiket helyez el az Ön böngészőjében, és így adatokat küld az Adatkezelő számára, hogy mit látogatott az oldalon. Ezek a sütik személyes adatot nem tárolnak, arra szolgálnak, hogy követni lehessen, mit csinált az érintett a honlapon.

    Ezen kívül az Adatkezelő a Google AdWords nevű online reklámprogramot használja, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását is. Ennek használatával amikor a Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezek a cookiek nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.

    Az utóbbi két cookie elhelyezése a felhasználó hozzájárulásán alapszik, így azok csak ezen hozzájárulás birtokában kerülnek elhelyezésre, mely hozzájárulást az érintett a felugró ablakban található Hozzájárulok gombra kattintva ad meg. Ha nem szeretne részt venni akár a Google Analitics általi adatgyűjtésekben, akár a Google Adwords általi konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében nem adja hozzájárulását ezen cookie-k telepítéséhez.

    Az Adatkezelő által használt egyes Cookie-k használatának célja, megőrzésének időtartama:

    A Cookie típusa A Cookie használatának célja A Cookie megőrzésének időtartama Az érintett hozzájárulása szükséges-e.
    Google Analytics (_ga, _gat és _gid elnevezésű cookie-k) A Webshop weboldala a Google Analytics eszközt arra használja, hogy információt gyűjtsön és elemzéseket végezzen arról, hogy a Felhasználó miként fér hozzá a Webáruházhoz, és hogyan használja azt. Ezek az információk jelentések készítésére szolgálnak, valamint segítséget nyújtanak a Webáruház továbbfejlesztéséhez. Az adatok gyűjtése – beleértve a Webáruház felhasználóinak a számát, azt, hogy a Felhasználó honnan érkezett a honlapra, és mely oldalakra látogatott el a Webáruházon keresztül – névtelen formában történik. Az összegyűjtött adatok nem vezethetők vissza a Felhasználóhoz. A Google adatvédelmi irányelveiről bővebben itt tájékozódhat. Google Analytics ún. first party cookie-k akkor jönnek létre, amikor a Felhasználó a webshop-ot meglátogatja, mert portálunkra telepítésre került a Google Analytics-követőkód. A Cookie-k a fent megjelölt időponttól számítva legfeljebb 2 évig tárolódnak a Felhasználó Eszközén. Ezzel kapcsolatban bővebb információ ide kattintva található. Igen, a “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.
    Google AdWords (Google Remarketing) Számos külső szolgáltató, köztük a Google, tárolja a Felhasználó által a Webáruházban tett korábbi látogatások adatait, és az adott információkat arra használja, hogy megjelenítse az Adatkezelő hirdetéseit, ha a Felhasználó a Google valamely partnerének a webhelyére látogat. A Webhelyen tett látogatása során egy vagy több, a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) által biztosított Cookie-t küldünk a Felhasználó számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. A Google remarketing-Cookie-k felhasználása a Google AdWords hirdetési rendszerén keresztül történik. A Google által biztosított Cookie-k segítségével a Webáruházban tett látogatás ténye és ideje, továbbá az kerül rögzítésre, hogy a Felhasználó a látogatás során a Webáruház mely aloldalait tekintette meg. Az így rögzített adatok tárolása névtelen formában történik.A Felhasználó a Google hirdetési beállításaiban a Cookie-k kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatja le a Google remarketing Cookie-jait, továbbá a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók Cookie-jait is letilthatja. Az AdWords-Cookie-kat a Felhasználónak a Webáruházban tett látogatását követő 90 napig tárolják. Igen, a “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.
    Munkamenet-azonosító (PHPSESSID nevű cookie) A munkamenet-Cookie-k lehetővé teszik, hogy a Webshop felismerje a Felhasználót, ezáltal a Felhasználónak nem kell a már megadott adatokat ismételten megadnia. Az információk tárolása az aktuális munkamenet végéig tart. A munkamenet a Webshop Felhasználó általi látogatásának időtartamát jelenti. A munkamenet végével az összegyűjtött adatok a továbbiakban nem lesznek hozzáférhetők. Nem, a cookie elhelyezése az érintett hozzájárulását nem igényli.
    ba_vid Célja a Barion Smart Gateway szolgáltatás során a bankkártyás csalások kiszűrése az általad használt eszköz digitális ujjlenyomata és a böngészési szokásaid alapján. A cookie használata a csalók felismeréséhez szükséges. A cookie azt biztosítja, hogy a böngészési szokásaidból származó adatokról tudjuk, hogy egy felhasználótól származnak. Utolsó frissüléstől számított 1,5 évig. “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez
    ba_vid.xxx Célja a a Barion Smart Gateway szolgáltatás során a bankkártyás csalások kiszűrése az általad használt eszköz digitális ujjlenyomata és a böngészési szokásaid alapján. A cookie azt biztosítja, hogy a böngészési szokásaidat követhessük két munkamenet között az adott honlapon. Ezeket az adatokat gyűjti: ba_vid, userhez kapcsolódó ID, amely a böngésző tulajdonságaiból összeállított hash, az alapján az első, a mostani és az utolsó látogatásod időbélyeged az adott honlapon, az aktuális munkamenet ID, harmadik feles cookiekhoz való engedély. Utolsó frissüléstől számított 1,5 évig. “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez
    ba_sid Célja a Barion Smart Gateway szolgáltatás során a bankkártyás csalások kiszűrése az általad használt eszköz digitális ujjlenyomata és a böngészési szokásaid alapján. A cookie azt biztosítja, hogy a munkamenetedet azonosítani tudjuk honlapokon átívelően. 30 percig “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez
    ba_sid.xxx Célja a Barion Smart Gateway szolgáltatás során a bankkártyás csalások kiszűrése az általad használt eszköz digitális ujjlenyomata és a böngészési szokásaid alapján. A cookie azt biztosítja, hogy a böngésződ munkamenetét (session) azonosítani tudjuk az adott honlapon belül. 30 percig “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez
    BarionMarketingConsent.xxx Célja azon nyilatkozatod tárolása, hogy hozzájárultál-e a böngészési szokásaidból származó adatok gyűjtéséhez és a vásárlási szokásaid vizsgálatához személyre szabott hirdetések, ajánlatok megjelenítse érdekében. Amennyiben a hozzájárultál, akkor a működéshez szükséges cookie-k között elhelyezett alábbi, bankkártyás csalásmegelőzési célú cookie-k által gyűjtött adatokat, böngészési szokásaidat a vásárlási szokások vizsgálatához is felhasználjuk személyre szabott hirdetések, ajánlatok megjelenítse érdekében. Utolsó frissüléstől számított 1,5 évig “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez
    Media and advertiser partners’ cookie Célja a Barion rendszer és az adott partner rendszerének eltérő felhasználói azonosítójának szinkronizációja, párosítása. A fenti cookie-k működésük részeként jelzik a partnerek szerverének, hogy töltse le a saját felhasználói azonosító cookie-ját a weboldal látogatójának böngészőjébe. Így a két rendszerben egyidőben, egy böngészőben keletkező azonosítók párosítva lesznek. A cookie-król részletes tájékoztatást az egyes partner cookie tájékoztatójában találod. Az ilyen célú cookie-kat használó partnerek listáját a cookie tájékoztatójukra mutató hivatkozással együtt itt találod. “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez
    Állandó Cookie-k Az Adatkezelő a jobb felhasználói élmény elérése érdekében állandó cookie-t használ (pl. optimalizált navigáció az oldalon, meghatározott nyelvi beállítások megtartása). Ezeket a sütik hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző süti file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz. Igen, a “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.

    Az érintett eseti alapon elfogadhatja vagy elutasíthatja a Cookie-k használatát, vagy a böngésző megfelelő beállításával valamennyi Cookie használatát elutasíthatja. Ennek módjáról és a Cookie-król bővebb információ a következő webhelyen található: https://www.youronlinechoices.eu/. Ha a Felhasználó a Cookie-k letiltása mellett dönt, a Webhely bizonyos oldalaihoz csak korlátozott hozzáféréssel rendelkezik majd, továbbá előfordulhat, hogy a Honlap bizonyos funkciói vagy szolgáltatásai nem megfelelően működnek majd.

    Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a felhasználók azonosítása, webanalitikai mérések lefolytatása, a Honlap megfelelő üzemeltetése, felhasználói élmény fokozása, Felhasználók számára hirdetések megjelenítése.

    Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyet a Felhasználó a felugró cookie figyelmeztetőn található “Hozzájárulok” gombra kattintással ad meg, a jelen tájékoztatóban foglalt megfelelő tájékoztatás alapján. (Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján).

    A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.

    Az adattárolás módja: elektronikus.

    Adattovábbítás: adattovábbításra nem kerül sor.

    Adatfeldolgozó mint felhasználó a Barion Marketing Cloud-hoz és a Barion Pixelhez

     

    1. Adatbiztonság

     

    Az Adatkezelő tiszteletben tartja a személyes adatok biztonságára vonatkozó előírásokat, így mind az Adatkezelő, mind az arra jogosult adatfeldolgozó megteszi mindazokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., továbbá a GDPR titoktartásra, és az adatkezelés biztonságára vonatkozó szabályainak érvényre juttatásához szükségesek.

    Az Adatkezelő az általa kezelt adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés ellen.

    Az Adatkezelő az adatkezelései során megőrzi:

    • a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
    • b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
    • c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

    Az Adatkezelő megfelelően védi az informatikai rendszereit és hálózatait egyaránt a számítógépes csalások, kémkedés, tűz és árvíz, továbbá vírusok, a számítógépes betörések ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik. Az Adatkezelő megfigyeli a rendszereit annak érdekében, hogy minden biztonsági incidenst rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is. Az Adatkezelő által alkalmazott információ védelmi intézkedések betartását, az általa igénybevett adatfeldolgozókkal kötött szerződések rendelkezései alapján megköveteli és ellenőrzi.

     

    1. Érintettek jogai, és jogérvényesítés

     

    Minden, az Érintett által az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes információnak minden szempontból valósnak, teljesnek és pontosnak kell lennie.

    Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

    Tájékoztatáshoz való jog: Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére, a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

    A tájékozódáshoz való jog írásban a jelen tájékoztató 2. pontjában megjelölt elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás.

    Az érintett hozzáféréshez való joga: Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől információt kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.

    Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségekhez igazodó, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Az érintett kérelmére az információkat az Adatkezelő elektronikus formában szolgáltatja. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

    Helyesbítés joga: Az érintett kérheti az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

    Törléshez való jog: Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:
    – személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

    – az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

    – az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

    – a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

    – a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

    – a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor

    Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

    Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

    – az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
    – az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

    – az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
    – az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

    Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az Adatkezelő az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

    Adathordozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

    Tiltakozás joga: Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.

    Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást: Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

    Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés
    – az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
    – meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
    – az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

    Visszavonás joga: Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

    Eljárási szabályok: Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15-22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

    A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

    Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

    Az Adatkezelő a kért információkat és tájékoztatást díjmentesen biztosítja. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre észszerű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

    Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

    Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információk elektronikus formátumban kerülnek rendelkezésre bocsátásra, kivéve, ha az érintett másként kéri.

    Kártérítés és sérelemdíj: Minden olyan személy, aki Rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el.

    Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért.

    Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.

    Adatvédelmi hatósági eljárás: Az érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban panaszt nyújthat be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz

    • Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
    • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
    • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
    • Telefon: 06.1.391.1400
    • Fax: 06.1.391.1410
    • E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu
    • Honlap:http://www.naih.hu

    Bírósághoz fordulás joga: Az érintett a jogainak megsértése esetén, a panasz benyújtásától függetlenül, az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

    1. Kapcsolatfelvétel

     

    Amennyiben a Felhasználó kapcsolatba kíván lépni az Adatkezelővel, ezt, az adatkezelő adatait tartalmazó, a tájékoztató 2. pontjában meghatározott elérhetőségeken keresztül teheti meg.